سه‌شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۹
حماسه نهم دی، نمایش هوشیاری و دفاع آگاهانه ملت ایران از ارزش‌ها بود

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز با تأکید بر اینکه رویداد نهم دی‌ماه یک آزمایش بزرگ برای هوشیاری و بینش مردم محسوب می‌شد، گفت: ملت ایران در این آزمون سخت، با حضور گسترده، خودجوش و آگاهانه‌ای که نشان داد، با نمره‌ای درختبار و سربلند بیرون آمد و ثابت کرد در دفاع از ارزش‌هایش همیشه حاضر است.

حجت‌الاسلام احمد یغمایی، مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از تبریز، با بیان اینکه روزهای سال به‌طور ذاتی تفاوتی با یکدیگر ندارند، اظهار داشت: آنچه یک روز را در تاریخ ماندگار می‌کند، اراده‌ها، مجاهدت‌ها و حضور به‌موقع مردم است. ۹ دی از همین جنس است؛ روزی که ملت ایران با احساس تکلیف و مسئولیت، بدون هیچ‌گونه فراخوان رسمی، در صحنه حاضر شدند و برگ مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی را رقم زدند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز با اشاره به شرایط اجتماعی و سیاسی منتهی به این روز افزود: زمانی که مردم شاهد افزایش تعدی‌ها در جامعه و جسارت به مقدسات دینی، به‌ویژه حریم عاشورا و امام حسین(ع) بودند، حجت بر همگان تمام شد و مردم با روحیه انقلابی و آتش به اختیار وارد میدان شدند. این حضور گسترده و خودجوش، پیام روشنی برای مسئولان، قوای سه‌گانه و بدخواهان انقلاب داشت.

وی تأکید کرد: حماسه ۹ دی نه محصول برنامه‌ریزی نهادهای دولتی بود و نه نتیجه فراخوان‌های رسمی، بلکه برخاسته از اراده درونی مردم و احساس مسئولیت اجتماعی آنان بود. بدون حضور مردم، چنین حرکت عظیم و اثرگذاری هرگز شکل نمی‌گرفت.

حجت‌الاسلام یغمایی با اشاره به نقش اقشار مختلف جامعه در این حماسه گفت: علما، مؤمنان، نخبگان، انقلابیون و به‌ویژه جوانان نسل‌های دوم و سوم انقلاب که خود را سربازان امام خمینی(ره) می‌دانند، نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری این حرکت مردمی داشتند؛ حرکتی که نگاه جهانیان را به خود معطوف کرد و نشان داد ملت ایران در بزنگاه‌ها با بصیرت وارد صحنه می‌شود.

وی نیز با اشاره به حماسه ۹ دی، این روز را نماد حضور خودجوش، آگاهانه و مسئولانه مردم در دفاع از مقدسات دینی و آرمان‌های انقلاب اسلامی دانست و تأکید کرد: ملت ایران در بزنگاه‌های تاریخی، بدون نیاز به فراخوان رسمی، با بصیرت وارد صحنه می‌شود و اجازه خدشه به دین و نظام را نخواهد داد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز با بیان اینکه وجود برخی نارضایتی‌های اقتصادی، اجتماعی یا سیاسی در هر جامعه‌ای امری طبیعی است، خاطرنشان کرد: با این حال، دفاع از دین، میهن و اصل نظام اسلامی از اولویت‌های اساسی ملت ایران است و مردم به‌روشنی نشان دادند که اجازه جسارت به باورهای دینی و امنیت ملی کشور را نخواهند داد.

وی با اشاره به مقاطع تاریخی مشابه از جمله حوادث ۲۳ تیر ۱۳۷۸ تصریح کرد: مسئولیت‌پذیری و حضور در صحنه محدود به یک مقطع خاص نیست. ملت ایران همواره هوشیار بوده و در هر زمانی که احساس کند به آرمان‌های امام(ره)، انقلاب و نظام اسلامی خدشه‌ای وارد می‌شود، با تمام توان وارد میدان خواهد شد.

حجت‌الاسلام یغمایی گفت: همدلی و همراهی مردم، علما، جوانان، نهادهای فرهنگی و ارکان نظام، وحدتی کم‌نظیر ایجاد کرد که پاسخی قاطع به فتنه‌گران داخلی و مخالفان خارجی بود. این پیام همچنان برای دشمنان انقلاب باقی است که ملت ایران بیدار، آگاه و همواره آماده دفاع از کشور و ارزش‌های خود است.

وی با بیان نقش بی‌بدیل رسانه‌های مردمی و فضای مجازی در آن برهه افزود: در روزهای منتهی به ۹ دی، اوج گیری احساسات دینی و انقلابی در شبکه‌های اجتماعی و محافل مردمی، خود یک فراخوان غیررسمی و قدرتمند بود که شتاب حرکت مردمی را چندین برابر کرد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز با اشاره به آموزه‌های عاشورا عنوان کرد: مردم ایران درس هل من ناصر ینصرنی را از امام حسین(ع) به خوبی فراگرفته‌اند و ۹ دی نمونه‌ای متجدد از همان ندای لبیک بود.

وی در پاسخ به سؤال درباره نقش جوانان گفت: حضور پررنگ و سرفرازانه جوانان در آن روز، ثابت کرد که خون شهدای کربلا و شهدای انقلاب در رگ‌های این نسل جاری است و آنها وارثان واقعی این حماسه‌ها هستند.

حجت‌الاسلام یغمایی تأکید کرد: ۹ دی تنها یک راهپیمایی نبود؛ یک بیعت‌گیری جدید با آرمان‌های امام راحل و شهدا بود. ملت دوباره بر وفاداری خود به جمهوری و اسلامی نظام تأکید کردند.

وی با تحلیل شرایط منطقه‌ای آن زمان اظهار داشت: این حرکت عظیم در زمانی رخ داد که دشمنان، ایران اسلامی را در آستانه فروپاشی داخلی تصور می‌کردند، اما طوفان مردمی ۹ دی تمام آن نقشه‌ها را بر باد داد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز افزود: پیام امنیتی ۹ دی به قدری قوی بود که باعث تغییر موازنه قدرت در منطقه به نفع مقاومت و ایجاد آرامش خاطر برای دوستان انقلاب شد.

وی با اشاره به نقش رهبری گفت: حماسه ۹ دی در واقع تجلی عینی رابطه عمیق و مبتنی بر اعتماد میان ملت و رهبری بود. مردم نشان دادند که در دفاع از حریم رهبری و نظام، پیشتاز هستند.

حجت‌الاسلام یغمایی ادامه داد: این رویداد، آزمونی بزرگ برای بصیرت عمومی بود و ملت ایران با نمره عالی از این آزمون سربلند بیرون آمد.

وی با اشاره به بعد فرهنگی حماسه ۹ دی بیان کرد: در آن روز، شعارها، پلاکاردها و سخنرانی‌های خودجوش مردم، یک دانشگاه سیار فرهنگ انقلابی و دینی بود که ارزش‌های اساسی نظام را به همگان یادآوری کرد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز گفت: ۹ دی یک قیام اجتماعی بر ضد تهاجم فرهنگی و سبک زندگی غربی بود که در قالب توهین به مقدسات ظاهر شده بود.

وی با اشاره به پیامدهای داخلی این حماسه خاطرنشان کرد: پس از این رویداد، فضای جامعه از یأس به امید، از تفرقه به وحدت و از سکون به حرکت مجدد تبدیل شد و انرژی جدیدی در کالبد مدیریت کشور دمیده شد.

حجت‌الاسلام یغمایی تأکید کرد: این روز به مسئولان یادآوری کرد که آنها فقط نماینده‌ای از این ملت هستند و باید پاسخگوی این سطح از اعتماد و احساس مسئولیت باشند.

وی افزود: ۹ دی باعث تقویت گفتمان عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد در درون نظام شد، زیرا مردم نشان دادند که برای دفاع از اصل نظام، حاضرند حتی از خواسته‌های صنفی و اقتصادی خود نیز عبور کنند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز با بیان یک درس بزرگ از این حماسه گفت: بزرگترین درس ۹ دی این است که سرمایه اصلی نظام، مردم هستند و هر زمان که این سرمایه به صحنه بیاید، هیچ توطئه‌ای کارگر نخواهد افتاد.

وی خطاب به نسل جوان گفت: شما نسل امروز، حافظان این حماسه‌اید. تاریخ ۹ دی را به خوبی بخوانید و بشناسید تا بتوانید در مقاطع بعدی، نگهبانان هوشیار انقلاب باشید.

حجت‌الاسلام یغمایی با اشاره به تلاش‌های دشمن برای تحریف تاریخ گفت: یکی از اهداف دشمن، کمرنگ کردن و تحریف حقایق تاریخی مانند ۹ دی است. وظیفه ما، زنده نگه داشتن یاد و درس‌های این روزهای تاریخی از طریق هنر، رسانه و آموزش است.

وی در پایان با تأکید بر لزوم توجه به نیازهای روز مردم افزود: مسئولان باید هوشمند باشند. همان ملتی که برای دفاع از دین و نظام جانفشانی می‌کند، انتظار دارد که در زندگی روزمره خود نیز عدالت، رفاه و امنیت را به چشم ببیند. تحقق این مطالبات، پاسداشت واقعی خون شهدا و حماسه‌هایی چون ۹ دی است.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی‌عصر(عج) تبریز نیز در پایان خاطرنشان کرد: ۹ دی یک نقطه عطف و یک الگو است. باید این الگوی مردمی، خودجوش، آگاهانه و مبتنی بر تکلیف‌گرایی دینی را در تمام عرصه‌های پیشرفت کشور جاری و ساری کنیم.

وی با دعوت از همگان برای پاسداشت این روز گفت: بزرگداشت ۹ دی، تنها یک مراسم نیست؛ تداوم روحیه آن روز در همه روزهای سال است. روحیه مسئولیت‌پذیری، غیرت دینی و حضور به‌موقع در صحنه.

حجت‌الاسلام یغمایی در پایان تصریح کرد: امیدواریم با الگوگیری از حماسه ۹ دی، شاهد حضور مسئولانه و آگاهانه مردم در تمامی صحنه‌های سازندگی، پیشرفت و دفاع از میهن باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha